Het aantal mensen dat langer zelfstandig thuis blijft wonen groeit. Hierdoor kan het lang duren voordat professionele hulp of thuiszorg langskomen in geval van een noodsituatie, zoals een val, paniek, inbraak of brand. Daarom bieden we in samenwerking met Leefsamen de mogelijkheid kosteloos kennis te maken met alarmering voor zelfstandig thuiswonende 65+’ers in onze gemeente.

Wat houdt een afspraak maken in?

Als je wil kennismaken met de alarmering, kun je je opgeven voor deelname. Er komt dan op afspraak een monteur bij je langs die je uitleg geeft en slimme sensoren in je woning plaatst. Dit zijn bijvoorbeeld slimme rookmelders, deurcontacten en een paniekknop. Mocht er na installatie iets gebeuren in je woning, dan worden je contactpersonen, en zo nodig, de hulpdiensten door de slimme sensoren gealarmeerd.

Er zijn al veel mensen die deelnemen in onze gemeente. De deelnemers geven aan dat ze zich sinds het aanschaffen van de slimme sensoren veiliger voelen in hun woning en het ook meer rust geeft voor hun naasten.

Deelnemen?

Wil je zelf deelnemen of ken je iemand die deel wil nemen aan de gratis kennismaking met alarmering voor zelfstandig thuiswonende 65+’ers in onze gemeente? Meld je dan aan op www.leefsamen.nl/reusel-demierden(externe link) of bel met 040 780 0641.