Eerder dit jaar communiceerden we over de uitstel van het project aan de Willibrordlaan in Hulsel. Hierop kwamen veel reacties. Daarom organiseerden we op 22 mei een dialoogsessie in samenwerking met de dorpsraad. Naast de Willibrordlaan kwamen er verschillende andere onderwerpen aan bod.

Een aantal van deze punten zijn inmiddels opgepakt of zelfs al afgerond. Denk aan de kwaliteit van de bestrating van de Huisacker, Vooreind en Willibrordlaan en de snelheidsremmers op de Willibrordlaan. Ook het onderhoud en nieuwbouw van de Clemensschool is inmiddels opgepakt. Wanneer hier meer nieuws over bekend is, informeren we je hierover.

Reconstructie Willibrordlaan vervroegen niet mogelijk

Naar aanleiding van de dialoogsessie is er een motie ingediend door de raad met het verzoek te onderzoeken of het project Willibrordlaan alsnog versneld kan worden uitgevoerd. Inmiddels heeft dit onderzoek plaatsgevonden en is gebleken dat dit niet mogelijk is en dat de werkzaamheden in Hulsel pas in 2026 kunnen worden opgestart. Het gaat dan om de herinrichting van de Huisacker, Vooreind en Willibrordlaan.

Op 27 november wordt dit onderwerp ook besproken tijdens de openbare vergadering van de Commissie Ruimte.

Meer weten?

Klik hier voor de reactie van het college op de motie(externe link). Heb je vragen of wil je nog meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Jelle van der Most van team Ruimtelijk Beheer door te bellen naar 0497 – 650 650.