Naast de opening van de nieuwe atletiekbaan was er nog een bijzondere gebeurtenis voor AVR’69. De atletiekvereniging is namelijk geheel rookvrij geworden! Dat houdt in dat op het gehele sportterrein van AVR’69 niet meer gerookt wordt.  

We juichen dit natuurlijk bijzonder toe! Want zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken schadelijk, met name voor kinderen. Door een rookvrij sportterrein wordt dat voorkomen en krijgen kinderen het goede voorbeeld!

Mooie beloning

Vanuit de gemeente spreken we onze waardering uit voor dit initiatief en voor alle vrijwilligers en alle leden die dit samen mogelijk gaan maken. Dat doen we met een mooie beloning/bijdrage van € 500,-, te besteden naar eigen wens. AVR’69 is de eerste vereniging met een rookvrij sportterrein in de gemeente. Ook interesse? Kijk op www.reuseldemierden.nl/rookvrij.