Wil je beter Nederlands leren praten, schrijven en lezen? Wil je beter leren rekenen of leren omgaan met geld? Wil je handiger worden met je computer, het internet of je smartphone? DigiTaalhuis de Kempen is dé plek waar alle inwoners van gemeente Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden terecht kunnen die aan de slag willen met taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Ook als je iemand kent die hulp kan gebruiken of als je zelf iemand wil helpen met het verbeteren van taal, digitale vaardigheden of rekenen, maar niet weet waar je moet beginnen, kun je bij DigiTaalhuis de Kempen terecht.

In het DigiTaalhuis helpen deskundigen iedereen op weg naar begeleiding, activiteiten of trainingen die bij hun specifieke vraag passen. Dit kunnen lessen of bijeenkomsten in groepsverband zijn, maar ook één op één begeleiding. De hulp vanuit DigiTaalhuis de Kempen is gratis.

Het DigiTaalhuis is een initiatief van Bibliotheek de Kempen, Cordaad Welzijn, Taalkracht en gemeente Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Binnen deze samenwerking werkt elke partner vanuit hun eigen expertise aan een integrale aanpak van basisvaardigheden. Het DigiTaalhuis kan ook hulp bieden voor bedrijven en organisaties, die in aanraking komen met mensen die moeite hebben met basisvaardigheden. Bijvoorbeeld door het bieden van cursussen en trainingen in het herkennen van signalen en doorverwijzen.

Wil je meer informatie? Kom langs bij de Bibliotheek of neem contact met ons op via e-mail: digitaalhuis@bibliotheekdekempen.nl of bel naar: 06 - 33 59 09 36.