Vanwege de coronamaatregelen zijn scholen en kinderopvang gesloten. De lockdown is verlengd en dit vraagt veel van ouders en verzorgers. De combinatie van werk en thuisonderwijs heeft zo zijn uitdagingen. Onze complimenten voor hoe zij hier mee omgaan!

Door scholen en kinderopvang is noodopvang geregeld. Deze is expliciet bedoeld voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en kinderen in een kwetsbare positie.

Er zijn signalen dat er te snel gebruik wordt gemaakt van de noodopvang. Hierdoor wordt de druk op de noodopvang te groot. We verzoeken ouders en verzorgers om te zoeken naar alternatieve mogelijkheden als er binnen een gezin slechts één ouder een cruciaal beroep heeft. Dit geldt ook als ouders in een cruciaal beroep thuis kunnen werken. Immers is het dringende advies van de Rijkoverheid dat u thuiswerkt, tenzij dat echt niet anders kan. We vragen u alleen gebruik te maken van de noodopvang als er geen andere opties zijn.

Alleen door samen onze verantwoordelijkheid te nemen, kunnen de mensen in een cruciaal beroep hun onmisbare werk doen, blijft de situatie voor de kinderopvang en onderwijsprofessionals werkbaar en de noodopvang beschikbaar wanneer dat echt nodig is.

Meer informatie over de noodopvang vindt u op www.rijksoverheid.nl/noodopvang. We rekenen op uw begrip en medewerking!