De inkoopactie voor woningisolatie en zonnepanelen is bijna afgerond. In februari is de grootschalige advies- en inkoopactie verlengd. Daarnaast hebben inwoners een waardebon van € 70,- ontvangen om energiebesparende producten aan te schaffen. Met deze twee acties helpen we woningeigenaren maatregelen aan te schaffen die de energierekening verlagen. Inmiddels zijn er 250 offertes aangevraagd voor onder andere zonnepanelen en isolatiemaatregelen. Uiteraard zijn we zeer tevreden over de grote belangstelling in beide acties. Geïnteresseerden kunnen zich tot 30 maart vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl/reusel-de-mierden(externe link).
 

Lagere energierekening en meer comfort

De twee belangrijkste redenen dat woningeigenaren de duurzame maatregelen aanschaffen, zijn energiebesparing en comfortverhoging. Een goed geïsoleerde woning verbruikt blijvend veel minder gas. Ook zorgt isolatie voor minder tocht en onder andere warme voeten. Met een set van 12 zonnepanelen komt gemiddeld 70% van de elektriciteitsrekening te vervallen.
 

Waardebon ter waarde van € 70,- massaal verzilverd

In totaal was er € 116.134,- budget beschikbaar voor gratis aanschaf van kleine energiebesparende producten. Bewoners hebben massaal de waardebon verzilverd.
 

Veel animo voor isolatiemaatregelen

Veel woningeigenaren in onze gemeente hebben gebruik gemaakt van de subsidie op isolatiemaatregelen. Voor huiseigenaren die twee -of meer- isolatiemaatregelen afnemen is namelijk gemiddeld 30% subsidie beschikbaar. De subsidie is onder andere beschikbaar voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en HR++ glas. Zonnepanelen komen niet in aanmerking voor deze subsidie. Voor deelnemers van de inkoopactie wordt de gehele subsidieaanvraag uit handen genomen. Meer informatie over de subsidieregeling is beschikbaar op www.winstuitjewoning.nl/subsidie(externe link).
 

Aanmelden kan tot 30 maart

Als gemeente willen we met deze actie woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen én de CO2 emissie in de Kempengemeenten terug te dringen. Mocht u vragen hebben, bel gerust met Winst uit je woning via: 023 - 583 69 36. Vrijblijvend inschrijven voor de actie 'Winst uit je woning' kan tot 30 maart via www.winstuitjewoning.nl/reusel-de-mierden(externe link).