Voor je het weet is het zo ver; gladheid! De strooiroutes in onze gemeente zijn samen met inwoners bepaald. De tekening met strooiroutes vind je op onze website. De provincie strooit de N269 en N284.

Wij vragen inwoners om een steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door het sneeuwvrij maken van (eigen) stoep. In het buitengebied kunnen tractorbezitters helpen. Voor het sneeuwvrij maken rondom Mariahof en Woongroep De Toekomst aan de Kruisstraat en Marialaan is al een mooi initiatief genomen.

Nieuw: laat een emmer zout vullen!

Nieuw dit jaar is dat je als inwoner een emmer zout kunt ophalen bij de gemeentewerf, Vloeieind 37 in Lage Mierde. Dat kan op vrijdag 22 oktober en 3 december, tussen 10.00 en 11.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Neem dan zelf een emmer mee van maximaal 10 liter.

Buurtverenigingen en buurtpreventie

Buurtverenigingen en buurtpreventieteams kunnen ook een belangrijke rol spelen in gladheidbestrijding. Buurtcoördinatoren kunnen contact opnemen met team Ruimtelijk Beheer via 0497 – 650 650 als zij strooizout en sneeuwscheppen willen ophalen bij de gemeentewerf.

Alvast bedankt voor je inzet en denk altijd aan je eigen veiligheid!

Legenda

  • Geel: provincie
  • Rood: gemeente
  • Groen: gemeentegrens
Plattegrond van de strooiroutes