De laatste zaterdag van juni staat jaarlijks in het teken van een eerbetoon aan onze Nederlandse veteranen. Nederland bedankt de veteranen die werden óf worden ingezet in dienst van de vrede. Ook vanuit de gemeente staan we stil bij deze speciale dag door op 26 juni de veteranenvlag te hijsen.

Nationale viering met extra programma

Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen nationaal defilé of bijeenkomst op het Malieveld. Wel wordt, net als in 2020, een ceremonie georganiseerd met bijzondere verhalen van veteranen en speciale muziek door Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, ondersteund door verschillende solisten. Dit jaar is er een extra tweede programma, waarin veteranenverhalen worden opgehaald uit heel Nederland. Die worden in Den Haag in een muzikale setting gepresenteerd. Dit programma van ongeveer 45 minuten begint om 17.00 uur op Omroep Max.

Oproep: ideeën welkom!

We willen de waardering voor veteranen nog meer vorm geven in onze gemeente. Mogelijke ideeën zijn het organiseren van een inloopcafé, ontmoetingsbijeenkomsten of de aanleg van een anjerperkje. We willen hier graag samen met veteranen een invulling aan geven! Interesse om mee te denken? Neem dan contact op met Karin Soontiens via 088 – 497 01 64 of k.soontiens@reuseldemierden.nl.