De Metropoolregio Eindhoven organiseert online bijeenkomsten over de milieueffecten van grootschalige zonne- en windparken in de regio.

Als onderdeel van de regionale energiestrategie is er een milieueffectrapport (MER) opgesteld. De Kempen hebben de procedure om te komen tot een MER al afgerond (2019) en lopen hiermee voorop in de regio. Wilt u meer weten over de uitkomsten daarvan, kijk dan op de gemeentelijke pagina’s.

Wilt u meer weten over het MER van de Metropoolregio Eindhoven, dan bent u van harte welkom om aan te sluiten bij één van onze buurgemeenten op:

  • Maandag 17 mei (16:00-18:00 uur)
  • Dinsdag 18 mei (19:30-21:30 uur)
  • Woensdag 19 mei (19:00-21:00 uur)

Tijdens de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over de totstandkoming van het MER en hoe u hierop kunt reageren. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Het MER ligt van 3 mei tot 14 juni ter inzage. U kunt de officiële publicatie vinden op de website van de provincie Brabant.(externe link)
 

Wilt u een van deze online informatiebijeenkomsten bijwonen?

Schrijf u dan in door op de datum van de bijeenkomst te klikken van uw keuze via de website van Metropoolregio Eindhoven(externe link). Als u zich heeft ingeschreven ontvangt u ruim op tijd voor de door u gekozen bijeenkomst een inloglink.