Actuele informatie over het coronavirus (COVID-19)

Dagelijkse updates en het laatste nieuws over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM en de website van de Rijksoverheid. Heeft u vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met de landelijke informatielijn 0800 – 1351.

Voor ondernemers is er de landelijke informatielijn 0800 - 2117. De actuele ondernemersregelingen vindt u op de website van KempenPlus. Als ondernemer kunt u uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen aanvragen via onze website.

De website van Steffie legt corona uit aan mensen met een verstandelijke beperking en mensen die veel moeite hebben met lezen en schrijven. Ook voor kinderen is de informatie goed toegankelijk. Ook de website van Pharos is geschikt als u moeite heeft met lezen of de Nederlandse taal nog niet goed beheerst.

Op de website van Veiligheidsregio Zuidoost-Brabant vindt u de actuele versie van de Noodverordening Zuidoost-Brabant.
 Bereikbaarheid gemeentehuis & loket burgerzaken

Onze medewerkers werken (tot en met dinsdag 28 april) zo veel mogelijk thuis. Heeft u een afspraak bij de gemeente, maar last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen we u om niet naar het gemeentehuis te komen en een nieuwe afspraak te maken. Veel zaken kunt u ook online regelen. Selecteer bij ‘Alle producten en diensten’ op de homepagina het gewenste product (bijvoorbeeld een geboorte- en overlijdensaangifte, het doorgeven van een verhuizing of een uittreksel persoonsgegevens BRP).

De openingstijden van loket burgerzaken zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.30 uur. De middag- en avondopenstelling op dinsdag vervalt. Loket burgerzaken werkt alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via 0497 - 650 001 of 0497 - 650 002. Wij vragen u om zo veel mogelijk met PIN te betalen.
 Onze laatste nieuwsberichten

Alle nieuwsberichtenAangescherpte & nieuwe maatregelen per 31 maart

 • Scholen blijven in ieder geval gesloten tot na de meivakantie.
 • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal drie mensen op bezoek en hou ook dan afstand tot elkaar.
 • Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.
 • Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering, waarover later meer informatie komt.
 • Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid.
 • Voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt tot en met 28 april dat zij helaas hun vak niet meer mogen uitoefenen. Voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten geldt: werk zoveel mogelijk via beeldbellen.
 • Casino’s vallen vanaf nu onder dezelfde maatregel als eet- en drinkgelegenheden en sluiten per 24 maart.
 • Op locaties zoals vakantieparken gaat gelden dat men maatregelen moet treffen om mensen 1,5 meter afstand te laten houden. Als men hiertoe niet in staat is dan mogen gemeenten deze locaties sluiten.
 • Burgemeesters kunnen gebieden aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van 3 of meer die geen 1,5 meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.
 • Markten zijn hiervan uitgesloten, omdat deze op sommige plekken in het land een essentieel onderdeel van de voedselketen zijn. Wel moeten gemeenten en marktmeesters kijken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat voldoende afstand gewaarborgd is.
 • De bestaande maatregelen wil de overheid ook beter kunnen handhaven. Daarom krijgen burgemeesters de mogelijkheid om via een noodverordening makkelijker en sneller op te kunnen treden. Burgemeesters kunnen specifieke locaties sluiten, zoals parken, stranden en campings. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.

Lees meer over bovenstaande maatregelen via het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.