Bruisend Buitengebied

Het buitengebied in Brabant is volop in beweging en verandert de komende jaren sterk. In onze gemeente is dat niet anders. Veel agrarische bedrijven stoppen en voor de vrijkomende agrarische gebouwen zoeken we naar een nieuwe functie. We moeten ons aanpassen aan de veranderingen van het klimaat en ook nieuwe energiebronnen moeten een plek krijgen in ons buitengebied. Deze beweging, die we met een mooi woord ‘transitie’ noemen, willen we als gemeente begeleiden, maar vooral ook aangrijpen om ons mooie buitengebied en het veelzijdige landschap te versterken. Dat betekent dat we aan de slag moeten. Een belangrijke stap voor het komende jaar is een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. Wij streven ernaar in het voorjaar van 2021 een ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen.

Fotowedstrijd ‘Ruimtelijke kwaliteit in Reusel-De Mierden’

Bij het opstellen van de NRK is uw input van belang. Daarom vragen wij u om foto’s in te sturen van wat u de ‘mooiste’ en ‘lelijkste’ (gebouwde) plekken in het buitengebied en/of de kernen vindt.

Foto's insturen 

Actueel

Hieronder vindt u het laatste nieuws over het buitengebied en het nieuwe bestemmingsplan.

Ervencoach

Ervencoach Kees van Haaren ondersteunt u kosteloos bij de ontwikkelopgaves op uw erf. Neem gerust contact op via 06 – 13 51 33 18 of ervencoach@reuseldemierden.nl.

Projectteam bestemmingsplan

Het projectteam voor het nieuwe bestemmingsplan bestaat uit (v.l.n.r.) Màdy Verkooijen, Ronald Krul, Steffie Renders en Mariëlle van der Hoff. Neem gerust contact op via 0497 - 650 650 of buitengebied@reuseldemierden.nl.