Molen Akkers (Reusel)

Gemeente Reusel-De Mierden heeft Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen B.V. en Keeris Architecten geselecteerd voor de ontwikkeling van 31 woningen in Reusel (wijk Molen Akkers). Architect Willem Keeris heeft in samenspraak met J.A. van Gisbergen een grote diversiteit aan woningen ontworpen, die in de komende periode verder uitgewerkt zullen worden.

In het plangebied Molen Akkers wordt op korte termijn gestart met de laatste fase van dit plan met de verkoop van 18 grondgebonden woningen en 3 vrije bouwkavels. Daarnaast komen er nog 10 sociale huurwoningen welke verhuurd gaan worden door Woningstichting de Zaligheden uit Eersel.

Voor wat betreft de koopwoningen bestaat het plan bestaat uit 10 halfvrijstaande woningen, 4 hoekwoningen, 4 tussenwoningen en 3 vrije bouwkavels voor de bouw van een vrijstaande woning. Het plan Molenakkers is gelegen aan de rand van het dorp Reusel en omvat een grote diversiteit in verschijningsvorm, woningtypes en kavelafmetingen.

De tweekappers hebben een garage en zijn gelegen op percelen vanaf circa 356 tot 430 m². De woonoppervlakte bedraagt vanaf circa 125 tot 160 m². De overige woningen zijn gelegen op percelen vanaf 159 tot 267 m² en hebben een woonoppervlakte vanaf circa 101 tot 107 m². De bouwkavels hebben een perceelsoppervlakte van 541 m², 708 m² en 756 m².

De bouwkavels in Molen Akkers zullen eind januari 2019 in verkoop gaan. De woningen in Molen Akkers en De Hasselt zullen volgens planning vanaf april 2019 in verkoop gaan.