Nieuwsberichten

 • Kermis in Lage Mierde

  Van zaterdag 27 mei t/m dinsdag 30 mei is het kermis in Lage Mierde.

 • Willems Machinebouw, Promatec en Pulsemaster vestigen zich op Kempisch Bedrijvenpark.

  Kempisch Bedrijvenpark heeft ruim 8.500m² verkocht aan Van Geel Holding ten behoeve van de uitbreiding van Willems Machinebouw en voor de verplaatsing van Promatec en Pulsemaster. Daarnaast is een aangrenzend perceel gereserveerd voor toekomstige groei.

 • Natuur doet je goed

  Training voor mantelzorgers en vrijwilligers die te maken hebben met mensen met dementie

 • DigiPro biedt subsidiemogelijkheden voor innovatieve ondernemers

  Huis van de Brabantse Kempen partner in Europees project DigiPro.

 • Promotieteam Bob op Elsom Open Air in Reusel-De Mierden

  Zaterdag 13 mei stond het Bob-promotieteam van Veilig Verkeer Nederland op Elsom Open Air in Reusel. Het doel van deze actie was om de bezoekers van dit evenement meer bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

 • Uitnodiging kennismakingsavond met de nieuwe vervoerder voor Leerlingenvervoer

  Hierbij nodigen wij ouders van kinderen die de komende jaren gebruik maken van het leerlingenvervoer uit voor een kennismakingsavond met de nieuwe vervoerder: Willemsen-De Koning B.V.

 • Centrumplan Reusel: geef uw mening via het Inwonerspanel

  Bent u inwoner van de gemeente Reusel-De Mierden en wilt u graag uw mening geven over zaken die spelen binnen de gemeente? Meld u dan nu aan als lid van het Inwonerspanel!

 • De gemeente Reusel-De Mierden werkt samen met Bladel voor de inzet van buurtbemiddeling

  Soms ervaren mensen overlast van elkaar en lukt het niet hier in een goed gesprek samen uit te komen. In zo’n situatie kan buurtbemiddeling helpen. Het doel van buurtbemiddeling is conflicten in een buurt in een vroeg stadium signaleren en mensen ondersteunen bij het oplossen ervan.

 • Eerste cursus Digisterker succesvol afgerond

  Bibliotheek De Kempen heeft samen met de plaatselijke KBO of Seniorweb de speciale cursus Digisterker ‘werken met de e-overheid’ aangeboden. Op donderdag 11 mei kregen de eerste deelnemers hun DigiSterker-certificaat uitgereikt door wethouder Peter van Noort.

 • Terugblik op dodenherdenking Reusel-De Mierden

  Toespraak van Burgemeester Jetty Eugster.

 • Gemeente Reusel-De Mierden vlagt voor Rode Kruis

  Het Nederlandse Rode Kruis viert dit jaar een jubileum. Op 19 juli is het precies 150 jaar geleden dat de Nederlandse tak van de vereniging is opgericht.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Dit jaar werden er op 26 april, twee onderscheidingen toegekend in onze gemeente. Kent u ook iemand die een lintje verdient? Laat het ons dan vóór 1 juli a.s. weten.

 • Minder afval in natuurgebieden

  De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Oirschot en Reusel-De Mierden trekken gezamenlijk op voor een schone leefomgeving! Helaas vinden we ook in natuurgebieden nog steeds te veel zwerfafval. Zonde, want het is slecht voor de flora en fauna en in een schoon natuurgebied is het simpelweg fijner vertoeven.

  Daarom staan op 10 plaatsen in de Kempen borden met gratis afvalzakjes. Recreanten die de natuurgebieden intrekken kunnen zo’n zakje meenemen om daarin hygiënisch hun afval weer mee naar huis te nemen en het daar in een afvalbak te gooien.

 • Lintjesregen in Reusel-De Mierden

  Burgemeester Jetty Eugster stond 26 april al vroeg aan de deur bij twee inwoners van de gemeente. Zij mocht een Koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heren Maas en Fiers als dank voor hun jarenlange inzet voor de gemeenschap. Beide heren ontvingen de versierselen die horen bij de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

 • Grote belangstelling open dag woonproject Stichting Bij Ons

  Na een intensieve periode van voorbereidingen, plannen maken en nauwe samenwerking tussen ouders, zorgorganisatie Amarant, Mee, Woningstichting De Zaligheden en de gemeente, werd in december 2016 een woonproject aan de Speelman in Reusel geopend. 

 • Rijksoverheid start verspreiding jodiumtabletten

  Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een eventueel kernongeval (een stralingsincident) start de Rijksoverheid In september met de verspreiding van pakketjes jodiumtabletten. De pillen worden verspreid als voorzorgsmaatregel.

 • Hulp bij financiële problemen

  Heeft u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om hulp voordat de situatie uit de hand loopt. 

 • Samen op pad in de Brabantse Kempen!

  In het eerste kwartaal van 2017 hebben de vijf gemeenteraden (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel- De Mierden) ingestemd met de Kempenvisie Vrijetijdseconomie. De raden zijn het eens: we gaan samen op pad in de Brabantse Kempen! Hoe we dat gaan doen, willen we graag delen met u, als ondernemer of belanghebbende in de toeristisch- recreatieve sector.

 • Feestelijke afronding Bloeiende Kempen op Landgoed Baest

  Op 5 april is op Landgoed Baest nabij Oostelbeers de eerste projectfase van het regionale project Bloeiende Kempen feestelijk afgesloten onder bestuurlijke vertegenwoordiging van de zes deelnemende gemeenten. 

 • Burgemeester Harrie Tuerlings stopt

 • Wat weet je eigenlijk over drugs?

  Op 28 maart vond er een interactieve workshop over drugs plaats in de bibliotheek in Reusel. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Reusel-De Mierden en bibliotheek de Kempen samen met Novadic-Kentron, het CJG+ en burgerinitiatief Eyes Wide open.

 • Aanjaagsubsidie, voor een goed idee dat nèt een zetje nodig heeft!

  Je kunt twee keer per jaar een aanvraag doen om voor de aanjaagsubsidie in aanmerking te komen. De aanvragen worden beoordeeld door een adviescommissie bestaande uit inwoners uit de verschillende kernen. De deadline voor het tweede tijdvak is 5 mei 2017.

 • Burgemeester Harrie Tuerlings van Reusel-de Mierden stopt

 • Eenden NIET voeren!

  Het is altijd een aangename bezigheid om (met kinderen/kleinkinderen) eendjes te voeren bij de vijver. Toch willen wij inwoners uitdrukkelijk vragen dit NIET te doen.

 • Nieuwbouw op bedrijventerrein Kleine Hoeven

  Onlangs heeft de gemeente twee kavels verkocht op het nieuwe bedrijventerrein Kleine Hoeven in Reusel. Het bedrijf Quality Terrain uit Hulsel heeft een kavel gekocht gelegen aan de hoofdweg op het bedrijventerrein; de Hofstede. Het tweede bedrijf is afkomstig uit Bladel en gaat een nieuw pand aan de Hofstede huren. Dit pand wordt gebouwd door een particuliere investeerder. Op verzoek van de verhuurder wordt de naam van het bedrijf dat zich gaat vestigen nog niet bekend gemaakt. Beide bedrijven zijn actief in de metaalindustrie.

 • Leerlingen de Torelaar en de Klimop planten bomen

  Kinderen van basisschool de Torelaar en de Klimop uit Reusel staken de handen uit de mouwen tijdens de Nationale Boomfeestdag op 22 maart. Zij hebben bomen geplant aan de achterzijde van het terrein van Jong Nederland Reusel. 

 • Extra inkomsten voor uw club? Doe mee met de grote clubactie.

  Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat clubs hun inkomsten gemiddeld voor 55% uit contributie halen. Naast sponsoring, entreegelden, subsidies en kantine-inkomsten, wordt 8% gerealiseerd door financiële acties, zoals sponsorlopen en lotenverkoop. Clubs hebben dit geld hard nodig om rond te komen. Nationale Stichting Grote Clubactie helpt daarom al 45 jaar om het Nederlandse verenigingsleven gezond te maken.

 • Thema-avond dementie groot succes

  Gemeente Reusel-De Mierden werkt, samen met een aantal professionele en vrijwilligers organisaties, aan een dementievriendelijke gemeente. Op donderdag 23 maart vond een eerste bijeenkomst plaats in het gemeentehuis. Voor deze avond hadden zich 80 mensen aangemeld, de opkomst van zo'n 150 geïnteresseerden was boven verwachting. Het vergde enige improvisatie maar samen met de aanwezigen lukte het om iedereen een zitplaats aan te bieden en de avond goed te laten verlopen. 

 • Inhaalslag plastic afvalinzameling

  Afgelopen week is in een gedeelte van Reusel-Zuid het plastic afval niet opgehaald. Op dinsdag 28 maart komt afvalinzamelaar Baetsen het plastic afval alsnog ophalen. Wilt u de zakken tijdig (inzameling start om ± 07.30 uur) op de stoep zetten?

  Voor meer informatie kunt u bellen met Baetsen op tel.nr. 088-0233201.

 • Verkeerslichten Wilhelminalaan Reusel verwijderd

  Begin februari zijn de verouderde verkeerslichten op de Wilhelminalaan buiten werking gesteld en verwijderd. Uit overleg met inwoners is gebleken dat slechts zeer beperkt gebruik werd gemaakt van deze oversteekmogelijkheid. Ondanks het feit dat oversteken bij de verkeerslichten bijdraagt aan een veilig gevoel kiezen de meeste mensen, op weg naar en komende uit het centrum, voor het oversteken van de Wilhelminalaan ter hoogte van de Korenbocht. Daarom heeft de gemeenteraad in 2013, mede in het kader van bezuinigingen, besloten om de verkeerslichten te laten verwijderen.