Aanpassingen busdienstregeling Arriva in Brabant

Passend bij het huidige en verwachte reizigersaanbod, start Arriva vanaf dinsdag 2 juni weer met de reguliere dienstregeling. Wel zijn er een aantal extra aanpassingen. Door deze aanpassingen gaan er in deze regio dus weer meer bussen rijden. Voorop staat dat het openbaar vervoer nog steeds geen uitje is en het verzoek is om alléén met te reizen als het echt noodzakelijk is!

De complete aangepaste dienstregeling is te vinden op de website en in de reisplanners. Kijk voor meer informatie ook op www.arriva.nl/corona.

Buurtbussen en regiotaxi

Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, met name door het wegvallen van buurtbussen, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi. De provincie heeft met de vijf regiotaxiregio’s in Brabant afgesproken dat reizigers in die gevallen tegen Wmo-tarief kunnen reizen. Dat is ongeveer gelijk aan het OV-tarief. Deze maatregel geldt vooralsnog tot 1 juli. Meer informatie over regiovervoer in jouw regio via www.bravo.info/regiovervoer.  

Mondkapje verplicht, vervoerbewijs en handhaving

In de komende periode vinden er in de bussen controles plaats om onder meer zwartrijden te voorkomen. De Arriva-medewerkers die deze controles uitvoeren, worden voorzien van de benodigde beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje, om hun taken veilig uit te voeren. Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht voor reizigers. Reizigers worden verzocht achter in te stappen. Het is daarom niet mogelijk een kaartje bij de buschauffeur te kopen. De mogelijkheden voor een vervoerbewijs zijn: reizen met je OV-chipkaart of het kopen van een e-ticket via www.arriva.nl/eticket of de Arriva app. Ook kan er een vervoerbewijs gekocht worden bij de Arriva OV-servicepunten. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor een geldig vervoerbewijs en het in- en uitchecken tijdens de reis!