Bericht voor recreatieondernemers

De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft in het kader van de coronacrisis besluiten genomen die direct effect hebben op uw bedrijfsvoering. Via een nieuwe noodverordening is besloten om vanaf 29 april het verbod op recreatief nachtverblijf op te heffen. Dat betekent dat op een camping of vakantiepark verblijven met het eigen gezin kan en mag. Met een vriendengroep een huisje of caravan huren is niet toegestaan. De bestaande restricties ten aanzien van onder meer zwembaden, horeca en gedeelde sanitaire voorzieningen blijven van kracht. Ook het verbod op samenkomsten blijft gelden.

Recreatief nachtverblijf onder voorwaarden

  • Inwoners met een vaste jaar- of seizoenplaats op een camping, of een vaste ligplaats in een jachthaven mogen in hun huisje, caravan of boot overnachten als ze een eigen douche en toilet hebben.

  • Particulieren die een huisje, een ingerichte tent of caravan huren op een camping of vakantiepark, mogen daar verblijven als de accommodatie een eigen sanitaire voorziening heeft.

  • Ook is het mogelijk om met een toercaravan op een camping te staan als hierop een aparte sanitaire voorziening staat.

  • Campers met eigen sanitair mogen op een camping of vakantiepark staan. Bij het legen van het chemisch toilet moeten ze 1,5 meter afstand houden van andere vakantiegangers.

  • Overnachten in de camper langs de openbare weg is niet toegestaan.

  • Supermarkten op campings en vakantieparken mogen open zijn als het mogelijk is om daar 1,5 meter afstand te houden tussen de klanten. Kan dat niet, dan is er de mogelijkheid om boodschappen te bestellen en te laten bezorgen. Natuurlijk kunnen noodzakelijke boodschappen gedaan worden bij de supermarkt in de omgeving. Doe noodzakelijke boodschappen alleen en vooral niet met het hele gezin.

In de bijlage vindt u het persbericht vanuit de Veiligheidsregio’s Brabant.