Drukbezochte inloopbijeenkomst N284

Bij de aanpak van de N284 houden de provincie en gemeenten rekening met de ontwikkeling van bedrijven, woningen in de regio en duurzaamheid. Ook wordt waardevolle informatie van mensen die in het gebied wonen en werken opgehaald om te verwerken in verschillende scenario’s voor de vernieuwde N284. Die informatie leidt uiteindelijk tot een voorkeursalternatief.

Inloopbijeenkomst

Op woensdagavond 3 juli organiseerden de samenwerkingspartners voor geïnteresseerden een inloopavond in Cultureel Centrum Den Herd in Bladel. Circa 60 bezoekers kregen een presentatie over het project N284 en het proces. Daarna kon men bij verschillende tafels meer te weten komen over bijvoorbeeld onderzoek dat gedaan wordt, ruimtelijke ordening en andere regionale projecten die een link hebben met de N284.

De (eerste) kans om te reageren en input te leveren voor de scenario’s werd goed aangegrepen. Er werden goede gesprekken gevoerd over de weg in zijn omgeving; verkeer, fiets, openbaar vervoer, Kempen, landschap en water werden daarbij veelvuldig genoemd. Ook kon men reacties invoeren in een speciale website (www.n284.nl). Er waren veel reacties van bewoners in Hapert en Bladel over geluid en trillingen. 

Een veel gestelde vraag ging bijvoorbeeld over de scope (reikwijdte) van het project en een nieuwe aansluiting op de A67; die strekt zich uit van de rotonde in Reusel  via Bladel tot de aansluiting op de A67 bij het Kempisch bedrijvenpark. Een nieuwe aansluiting op de A67 hoort daar niet bij.  

Meepraten en meedenken? Dat kan via www.n284.nl

Kon u niet aanwezig zijn bij de inloopavond maar wilt u ook meepraten en meedenken over mogelijke oplossingen? Via de website www.N284.nl kunt u deze zomer tot 31 augustus nog uw wensen of tips rondom de N284 achterlaten.