Ik Pas! Of drink door (06-02-2018)

30 of 40 dagen zonder alcohol? Wat kies jij?

Ga jij de uitdaging mee aan?

De gemeente Reusel-De Mierden roept inwoners op om mee te doen aan de actie IkPas. 30 of 40 dagen geen alcohol drinken, fris de lente in, een maandje detoxen. IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet.

Bewust omgaan met alcohol
We zijn ons niet meer bewust van de gewoonte die we met z’n allen hebben opgebouwd om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Het gaat vrijwel zonder nadenken: tijdens het eten, voor het slapen gaan, bij de vrijdagmiddagborrel en voor de buis bij een voetbalwedstrijd. En als je niet meedrinkt wordt dat ervaren als ongezellig. IkPas wil deze gewoonte doorbreken. En dat is met het oog op onze voorbeeldfunctie voor de jeugd belangrijk. Deelnemers die al eerder aan deze actie deelnamen, gaven aan dat ze niet alleen minder zijn gaan drinken, ze voelden zich tijdens de IkPas-maand ook fitter en sliepen beter. Daarnaast verliezen mensen soms gewicht en de conditie van de lever herstelt.

Ik Pas met een andere verleiding
Drink je zelf geen alcohol maar heb je een andere verleiding of ongezonde gewoonte waar je de strijd mee aan wilt, doe dan ook mee.  Niet snoepen, meer bewegen, stoppen met roken of en andere drug: ook hiervoor is de vastentijd het goede moment om de uitdaging met jezelf aan te gaan.

Start op 14 februari of 1 maart met een blauw bandje
De 40 dagen actie start op 14 februari. De 30 dagen actie begint op 1 maart.  Schrijf je in op www.ikpas.nl. Na aanmelding wordt je ondersteund door het IkPas team en krijg je tips en adviezen. Daag je collega’s en vrienden uit om mee te doen, of deel je ervaringen via de IkPas Facebookpagina. Want de gedachte achter IkPas is dat je het makkelijker volhoudt als we collectief een maand meedoen.

Om te laten zien dat je meedoet, kun je een blauw IkPas bandje dragen. Op vertoon van jouw aanmelding kun je deze gratis afhalen bij de balie van het gemeentehuis (zolang de voorraad strekt).

       

Het college van de gemeente Reusel-De Mierden doet samen met verschillende ambtenaren mee. Jij ook?