Kinderopvang voor ouders in cruciale beroepen

Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april in verband met de maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn: 

  • Scholen en kinderdagverblijven zijn dicht tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo. 
  • Voor kinderen van ouders in cruciale beroepen / vitale processen zoals de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel (kosteloze) opvang in de school en het kinderdagverblijf. De lijst met cruciale beroepen vind je op de website va de Rijksoverheid
  • Scholen vangen hun eigen leerlingen op tijdens de schooluren. Ouders kunnen pas gebruikmaken van het kinderopvangaanbod buiten de reguliere schooltijden. 

Mocht u een contract met een aanbieder van kinderopvang hebben, kunt u gewoon terecht op uw eigen opvang. Wanneer u werkzaam bent in de cruciale sector, nog geen contract hebt met een aanbieder maar wel opvang voor uw kind nodig hebt, kunt u in onze gemeente terecht bij een van de volgende kinderopvangaanbieders:

Nacht- en weekendopvang

Kinderopvangorganisatie Nummereen verzorgt kosteloos nacht- en weekendopvang voor ouders in cruciale beroepsgroepen op de locatie in Hapert (Bernhardstraat 2). Deze 24-uurs opvang is noodopvang waar ook ’s nachts en in het weekend opvang wordt geboden aan kinderen van 0 - 12 jaar. 
Neem voor meer informatie contact op met Nummereen: 0497 – 517814