Koop lokaal | Bericht burgemeester Annemieke van de Ven

Vanuit mijn kamer in het gemeentehuis en thuiswerkend vond ik het lastig om contact met inwoners en orga-nisaties te houden en ik voelde de behoefte om weer in gesprek te komen. Daarom ben ik de afgelopen weken gestart met een rondje langs de winkels. Het leverde veel leuke gesprekken op met de ondernemers en hun medewerkers.

Veel winkeliers hebben de eerste twee weken na de lockdown ervaren als een stille en lastige periode. Gelukkig komen er nu weer meer klanten naar de winkels. Vaak hoorde ik de opmerking: ‘We missen de Belgen’. Het Reuselse centrum heeft immers een regionale functie en mede daardoor een positieve aantrek-kingskracht waar we trots op mogen zijn. Inwoners kunnen inmiddels weer terecht op onze verruimde week-markt waar non-foodkramen weer zijn toegestaan. 

Deze week werd ik ook hartelijk ontvangen en rondgeleid door de aspergetelers, de families Jansen in Lage Mierde, aan de Kattenbos en Voorste Heikant. Vanwege de actie ‘Heel Brabant eet asperges’ had ik bij deze twee prachtige bedrijven een leerzaam werkbezoek waar de ondernemers enthousiast informatie met mij deelden. Ook zij merken, door het wegvallen van afnemers uit de horeca, dat de opbrengsten lager zijn dan voorgaande jaren.

Door de coronacrisis is het belangrijk om juist nu onze lokale ondernemers te steunen. ‘Koop lokaal’ is dan ook de (landelijke) oproep die ik graag bij u onder de aandacht wil brengen. Veel ondernemers kunnen uw steuntje in de rug immers goed gebruiken. 

Ik ben benieuwd hoe de horecaondernemers volgende maand de mogelijkheden voor heropening van hun bedrijven creatief gaan inzetten. Hopelijk zien we dan weer wat terug van onze Brabantse gezelligheid en doen we ook dat verstandig volgens de richtlijn om 1,5 meter afstand te houden. Dan moeten we toch zeker met elkaar in staat zijn om het vol te houden.

Samen krijgen we corona onder controle.


Annemieke van de Ven
Burgemeester