Ratten gezien! Wat nu?

Rat

De gemeente is verantwoordelijk voor de gezondheid op openbaar terrein. Als hier ratten rondlopen, proberen we die te bestrijden.

Helaas constateren we regelmatig dat ratten aangetrokken worden door voedsel of vervuiling op particulier terrein. In een particuliere tuin is de eigenaar of bewoner zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van ongedierte.

Boerboom Plaagdier Bestrijding (BPB) verzorgt de ongediertebestrijding in openbaar gebied binnen de gemeente. BPB geeft ook advies en informatie om overlast van ratten tegen te gaan en te voorkomen. BPB is bereikbaar via 06 – 30 33 35 91, 0497 – 643 494 of info@bpbreusel.nl. Op www.bpbreusel.nl vindt u meer informatie.

Als u last heeft van ratten, kunt u BPB inschakelen. Komen de ratten af op voedsel of vervuiling op eigen (particulier) terrein, dan zijn de kosten voor uzelf. Ligt de oorzaak van de rattenoverlast op openbaar (gemeentelijk) gebied, dan gaat BPB over tot bestrijding op rekening van de gemeente. U mag natuurlijk ook een ander bedrijf inschakelen of zelf  een rattenval plaatsen. Let er bij het gebruik van vergif op, dat dit door particulieren alleen maar in gebouwen mag worden geplaatst, dus niet buiten.

Ziet u ratten of heeft u een vermoeden van ratten in uw tuin? Dan vragen we u om dit te blijven melden bij de gemeente. Zo houden we overzicht en kunnen we indien nodig zelf ingrijpen.

Hieronder vindt u een informatiefolder over rattenoverlast van BPB. Deze is ook bij de gemeente op te vragen via 0497 – 650 650. De folder ophalen bij de receptie kan ook. 

Meldpunt Ongedierte

Neem voor  meer informatie over ongedierte ook eens een kijkje op www.meldpuntongedierte.nl