Samen Doen staat centraal bij reconstructie wijk de Vlassert e.o. (15-08-2018)

Brabant Water en de Gemeente geven samen Huijbregts Infra bv opdracht voor het vervangen van de waterleiding, riolering en de bovenliggende infrastructuur in wijk de Vlassert.

Dit is het eerste project waarbij is gekozen voor deze aanpak. Het zet de aannemer aan het roer om geschikte partners te zoeken die alle disciplines kunnen uitvoeren, waarbij de verantwoordelijkheden door de aannemer worden gedragen.

Aannemer Huijbregts Infra bv zorgt voor uitvoering van alle werkzaamheden die nodig zijn om de waterleidingen te vernieuwen en de oude riolering te vervangen in een gescheiden rioolstelsel. Bovendien wordt de hele wijk voorzien van nieuwe bestrating en bomen.

Als kers op de taart wordt door zowel de gemeente als de aannemer een bijdrage geleverd voor de herinrichting van het centraal gelegen speelveldje.

Tijdens de werkzaamheden zullen Brabant Water en Huibregts infra gastcolleges geven op de basisscholen in Reusel.
Voor aanvang van de werkzaamheden wordt bovendien een informatieavond georganiseerd waarin de partijen inzicht geven wat de werkzaamheden nu precies inhouden en welke processen doorlopen worden. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 21 augustus van 18.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis.

De voorbereidingen voor de reconstructie zijn inmiddels begonnen. Start van de werkzaamheden staat gepland in week 37. De werkzaamheden zullen circa 1 jaar duren.

(op de foto van links naar rechts: (staand) Martijn Huijbregts, Peter v.d. Noort en Patrick v.d. Heijden (gemeente), John Ottevanger en Fred Coppens (Brabant Water). (zittend) Peter Huijbregts, Tiny Thijs (gemeente) en Marc Dentener (Brabant Water) )