Tips voor een minder eenzame zomer

Veel ouderen verwachten dat ze door het wegvallen van activiteiten door het coronavirus deze zomer een-zamer zullen zijn dan in andere jaren. Tegelijkertijd brengen meer mensen de vakantie thuis door vanwege het virus. Door in deze bizarre tijd een beetje extra naar elkaar om te kijken, hoeft niemand zich eenzaam te voe-len. 

Ideeën van ouderen

Uit onderzoek blijkt dat ouderen zoveel mogelijk zelf boodschappen willen blijven doen en een ommetje maken om in contact te blijven met anderen. Ook geven zij aan dat ze meer gebruik zijn gaan maken van digitale middelen, zoals bijvoorbeeld een tablet.

Tips voor thuisblijvers

Ga deze zomer eens langs bij iemand die alleen woont. Een praatje bij de deur of het raam kan meestal wel, als je maar voldoende afstand houdt. Je kunt ook iets vaker bellen. Vooral videobellen is leuk omdat je elkaar dan ook kunt zien. Of stuur eens een kaartje of laat iets bezorgen. Hoe persoonlijker, hoe beter. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooi stuk muziek, een fotoboekje of een puzzel. 

Luisterlijn

Er zijn allerlei speciale telefoonnummers die je kunt bellen als je eenzaam bent. Een van de meest bekende is de Luisterlijn. Hier kun je dag en nacht terecht voor een luisterend oor. Meer informatie vind je via www.deluisterlijn.nl. Kijk ook eens op www.eentegeneenzaamheid.nl  voor meer tips.