Wat weet je eigenlijk over drugs?

Dit item is verlopen op 06-06-2017.

Op 28 maart vond er een interactieve workshop over drugs plaats in de bibliotheek in Reusel. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Reusel-De Mierden en bibliotheek de Kempen samen met Novadic-Kentron, het CJG+ en burgerinitiatief Eyes Wide open.

Hier kwamen ruim 30 belangstellenden op af. De aanwezigen konden eerst meedoen aan een online quiz van Novadic-Kentron waarbij hun kennis werd getest. Vervolgens werd ingegaan op wat drugs zijn, hoe een verslaving werkt en wat de risico’s zijn. Burgerinitiatief Eyes Wide Open vertelde over hun initiatief om een werkgroep op te richten om ouders te wijzen op de gevaren van drugs en om het gesprek over drugs op gang te brengen.

Wil je ook meer weten over welke middelen nu het meest gebruikt worden en wat de risico’s daarvan zijn? Zoek je naar handvatten om hierover het gesprek met je kind aan te gaan? Kijk dan eens naar de presentatie van Novadic-Kentron. Wil je je kennis over drugs testen? Doen dan de korte quiz. 

Voor vragen en hulp bij opvoeding kun je terecht bij het CJG+ via www.cjgplusdekempen.nl. Kijk verder ook eens op www.hoepakjijdataan.nl