allemaal aan tafel, iedereen aan het woord

Het Bredase productiehuis Bureau Pees presenteert, een jaar na de eerste editie, een nieuwe voorstelling Iets met Boeren, midden in de huidige periode van hevige protesten tegen het stikstofbeleid. In totaal gaat het om 30 uitvoeringen op 5 locaties in Brabant, waaronder Reusel-De Mierden.

Bij de eerste uitvoeringen in 2021 bleek al hoe effectief de theaterproductie kan werken. Iets met Boeren toont de landbouw als een complex thema, dat iedereen aangaat en waarin iedereen dus een aandeel en verantwoordelijkheid heeft. Het is een voorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar wil brengen en maakt het makkelijker om de vele dilemma’s die er zijn te begrijpen.  

Een deel van de zeggingskracht van Iets met Boeren komt voort uit de intensieve samenwerking tussen de professionals van Bureau Pees en lokale spelers uit de dorpen waar de voorstelling te zien is. Dat geldt ook voor het tijdstip van de voorstelling en de keuze van de locatie: overdag, op de boerderij.

Vrijwel meteen na de zomervakantie starten de voorbereidingen voor uitvoeringen in Reusel en Sint Anthonis. Volgend jaar staan edities in Veghel en Gilze-Rijen op de rol, naast een samenwerking met studenten van de Hogere Agrarische School.

Speeldata Reusel 2022

vrijdag 30 september, 16.00 uur

zaterdag 1 oktober, 13.00 en 16.00 uur

zondag 2 oktober, 13.00 en 16.00 uur

Locatie IJsboerderij Fabor, Hamelendijk 5, Reusel

Koop tickets(externe link)