Op woensdag 21 juni ontmoetten de raden en colleges van Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden elkaar voor hun 2e Kempencongres. Het thema van de avond was Brede Welvaart en dan met name de sociaal-culturele aspecten daarvan. Na een korte inleiding door Joks Jansen en Patrick Vermeulen, van het PON - Telos, werd er gesproken over de groei in de regio en wat dat betekent voor bijvoorbeeld het gevoel van veiligheid, onderwijs, zorg en kunst en cultuur.

Doordat de aanwezigen in gemengde groepen, zowel vanuit gemeente als partij, met elkaar spraken ontstond er een beter beeld van wat voor welke gemeente belangrijk is en waar elkaars en de gezamenlijke kracht zit. De avond werd in de foyer van De Kattendans in Bergeijk afgesloten met een hapje en een drankje.

Het doel van het Kempencongres is elkaar ontmoeten en gezamenlijk richting te bepalen voor De Kempen waar de mensen nog fijner wonen, werken en recreëren. 

De raads- en collegeleden waren enthousiast over de invulling van de avond en gaan er gezamenlijk een vervolg aan geven.

Op de foto: Kempencongres