KempenTV start woensdag 10 februari met een serie van acht uitzendingen over dementie. In deze serie komen mensen met dementie, hun familie, naasten en professionals aan het woord. Zij geven praktische informatie en vertellen over hoe je om kunt gaan met dementie. De uitzendingen zijn door KempenTV in samenwerking met de Regiegroep Dementievriendelijk Eersel gemaakt. De dementievriendelijke gemeenten Bergeijk, Bladel en Reusel-De Mierden hebben hun medewerking verleend.

Inhoud

In de eerste aflevering staat centraal wat je kunt doen als er veranderingen in gedrag optreden. Deze aflevering sluit naadloos aan bij het onderwerp ‘de diagnose’ en het verschil tussen dementie en vergeetachtigheid. De diagnose geeft duidelijkheid over de oorzaak van eventuele problemen, maar het betekent niet dat je leven ineens stil moet staan. Het is wel belangrijk dat je samen zoekt naar de manier waarop je het beste met de veranderingen om kunt gaan en kijkt naar de mogelijkheden. Het motto van de afleveringen is dan ook: dementie, mogelijkheden bij een veranderende werkelijkheid.

Kijken?

De eerste uitzending is op woensdag 10 februari en is te bekijken via het kanaal van KempenTV op de lokale televisiezender en via een online stream van KempenTV.