‘Hoe vertellen we het de kinderen?’, ‘Mijn kind is vaak boos sinds de scheiding, hoe ga ik daar mee om?’, ‘Mijn ex stelt te weinig regels bij de kinderen, hoe ga ik daar mee om?’, ‘Hoe zijn we als ex-partners toch samen ouders?’, ‘Hoe zeg ik tegen papa dat ik wel met mama op vakantie wil?’, ‘Mijn ouders maken ruzie waar ik bij ben, wat nu?’.  

Uit vijf jaar ervaring van Centrum voor Jeugd en Gezin+ (CJG+) de Kempen blijkt dat vragen rondom scheiding vaak gepaard gaan met een zoektocht naar de juiste aanpak voor ouders. Het project ‘Kind en Scheiding’ richt zich op inwoners die te maken hebben met een scheiding en vragen hebben hoe hier goed mee om te gaan in het belang van hun kinderen. Neem gerust een kijkje op www.kempengemeenten.nl/kind-en-scheiding.

Telefonisch spreekuur

Via 0497 – 745 544 kun je (anoniem) een afspraak maken voor het telefonisch spreekuur (voor kinderen, ouders en omgeving). Tijdens dit spreekuur beantwoorden jeugd- en gezinswerkers van CJG+ uw vragen. Ook kijken zij of er misschien meer nodig is, bijvoorbeeld een online training.