Leerlingen van basisschool de Leilinde in Reusel besloten in actie te komen om verveling tegen te gaan. Op dinsdag 13 juli stonden er daarom verschillende grote spellen in een van de binnenruimtes. Het idee ontstond toen de leerlingen van groep 8a leerden hoe ze een formele brief moesten schrijven. Zij schreven een brief aan de gemeente met ideeën om verveling en eenzaamheid tijdens coronatijd tegen te gaan. De brief met het beste idee werd beloond met € 250,- om het idee uit te gaan voeren!

Onze jeugdcoach Daniël Swinkels en wethouder Maarten Maas waren ook van de partij.

Daniël Swinkels:

“Het was ontzettend tof om het enthousiasme van deze klas te zien toen zij aan de slag gingen met deze opdracht. Ze kwamen met super originele ideeën en hebben uiteindelijk helemaal zelfstandig een hele toffe dag weten te organiseren voor alle kinderen van hun school. Als jeugdcoach kan ik hier alleen maar trots op zijn!”

Maarten Maas:

“Dat een taalopdracht voor het schrijven van een formele brief tot zo’n fantastische dag zou leiden, had niemand van te voren kunnen bedenken! Groep 8a van de Leilinde heeft op deze manier een leuke dag voor alle leerlingen georganiseerd.”