Donderdag 22 september, 19.30 uur | Bibliotheek Eersel

Hoe slaap jij? Een goede nachtrust is belangrijk voor iedereen. Het gaat daarbij niet alleen om hoeveel uur je slaapt, maar vooral hoe effectief je slaap is. Tijdens het slapen spoelen je hersenen als het ware schoon. Goede slaap betekent dat je hersenen de tijd en de kans krijgen om zich te reinigen. Ook zorgt een goede nachtrust ervoor dat je je emoties van de dag goed kan verwerken en dat je onthoudt wat je overdag hebt geleerd.

Wil je hier meer over weten? En over hoe je je slaap kunt verbeteren? Op 22 september organiseren we een interessante lezing over slapen. Merijn van de Laar, schrijver van het boek ‘Slapen als een oermens’ is de spreker. Hij is slaapwetenschapper en adjunct hoofd van de huisartsenopleiding in Maastricht.

Meld je aan!

De lezing is gratis en toegankelijk voor alle inwoners uit de Kempen. De lezing vindt plaats in de bibliotheek in Eersel van 19.30 tot 20.30 uur. In verband met het aantal beschikbare plaatsen, is vooraf aanmelden nodig. Aanmelden kan via www.kempenbranie.nl/lezingslaap.

De lezing komt voort uit #Kempenbranie. Welbevinden van jongeren is een van de speerpunten om ervoor te zorgen dat jongeren gezond en kansrijk opgroeien. Uit de laatste meting kwam naar voren dat het krijgen van voldoende slaap een aandachtspunt is voor jongeren. Ook het gebruik van slaapmiddelen bleek erg hoog. Op basis van deze onderzoeksresultaten vinden we het belangrijk om breed aandacht te besteden aan het thema slapen.