Ben je eigenaar van een boerenbedrijf of stuk grond in het buitengebied? Dan is de Stimuleringsregeling Landschap (Stila) misschien iets voor jou. Hiermee kun je een vergoeding aanvragen voor de aanleg of het beheer van landschapsontwikkeling op jouw perceel.

Subsidie voor landschapselementen

De Stimuleringsregeling Landschap (Stila) heeft als doel om landschapsontwikkeling door boeren en burgers in het buitengebied van Brabant te stimuleren. Samen met de Provincie Noord-Brabant stellen we subsidie beschikbaar om het kenmerkende Brabantse landschap te versterken.

Mogelijkheden voor jouw grond

Denk dan aan het aanleggen van bloemrijke randen, poelen, houtsingels en/of wandelpaden over boerenland. Ook is het mogelijk om met de subsidie voorzieningen te plaatsen die water vasthouden en opslaan.

De Provincie Noord-Brabant ontwikkelde een digitale kaart, beschikbaar op www.brabant.nl/kaartlandschap(externe link). Hier vind je details over de doelen en mogelijke landschapselementen per gebied.

Stila project met bloemen en bomen
Foto van een Stila project met bloeiende rand en bomen, door Nelis Klaasen

Iets voor jou of wil je meer weten?

Heb je interesse in deze subsidie of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze veldcoördinator Nelis Klaasen. Hij is telefonisch bereikbaar via 06 - 27 00 76 70 of via nelisklaasen@gmail.com. Hij kent het gebied goed en helpt je graag met het opstellen van een plan en het aanvragen van de subsidie. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het aanvragen van subsidie is mogelijk tot eind 2023 of tot het budget op is.