De eerste weken met het mobiel scheidingsstation zitten er op! Het station heeft inmiddels in elke Kempengemeente 2 of 3 keer gestaan. En er wordt goed gebruik van gemaakt! Het mobiel scheidingsstation is een proef tot 1 januari 2022. Afhankelijk van de resultaten en ervaringen kijken we of de proef een vervolg krijgt. Leuk feitje: door de zonnepanelen op het dak wekt het station zijn eigen stroom op!

Nieuwe locatie: Kerkplein

Vooral in het centrum van Reusel was een groot aantal bezoekers. Sommigen daarvan brachten niet alleen kleine hoeveelheden. Daardoor zat het mobiel scheidingsstation al snel vol en moest het helaas vroegtijdig sluiten. De locatie op het Marktplein bleek minder geschikt. Daarom staat het station in het vervolg op het Kerkplein, bij het gemeentehuis.

Alleen kleine hoeveelheden afval!

Het mobiele scheidingsstation is alleen geschikt voor kleine hoeveelheden en formaten afval. Je kunt bijvoorbeeld inleveren: batterijen, cartridges, spaarlampen, hard kunststof (max 3 stuks; speelgoed, kratjes, bakken, rekjes, emmers), papier/karton, verfblikken (max. 10 stuks), kleine elektrische apparaten (broodrooster, stofzuiger, mixer, elektrische tandenborstel, strijkbout, printer), metalen (pannen, bestek, rekjes, nietmachine, gereedschap, onderdelen van fiets/bromfiets, schroefjes), cd’s en dvd’s, schoon piepschuim (EPS), draad (metaaldraad, snoeren). Het inleveren is gratis en kan zonder milieupas!

Let op: het is niet meer mogelijk om hout in te leveren. Dit kan op de milieustraat.

Het station is dus niet bedoeld voor bijvoorbeeld wasmachines en drogers. Op het moment dat de bakken vol zijn, kan er namelijk geen afval meer ingeleverd worden. Dan moet het station voortijdig de luiken sluiten en komen andere inwoners voor een gesloten station. Heb je grote hoeveelheden afval of hout? Ga dan naar de milieustraat.

Waar te vinden?

Waar en wanneer het mobiele scheidingsstation komt, lees je hieronder. Als je de AfvalApp gebruikt, krijg je een melding.

  • Lage Mierde: Dorpsplein, iedere eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur
  • Hulsel: Parkeerplaats bij ‘t Drieske, Huisacker 1, iedere eerste vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur
  • Reusel: Kerkplein, bij het gemeentehuis, iedere tweede zaterdag van de maand van 12.30 tot 15.30 uur
  • Hooge Mierde: Myrthaplein, iedere derde dindag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur