Hoe kan ik energie besparen? Wat zijn goede alternatieven voor verwarming met aardgas? Hoe veel zonnepanelen kunnen er op mijn dak? Wat is de beste stap als m’n cv-ketel het begeeft? Op 18 september opent KempenEnergie om 10.00 uur een EnergieLoket in Reusel. Hier kun je terecht voor informatie over het verduurzamen van je woning. De vrijwillige EnergieGidsen zitten klaar om je vragen te beantwoorden! Het EnergieLoket zit in de bibliotheek van Reusel en is elke zaterdag open van 10.00 tot 12.00 uur.

Waarom een EnergieLoket?

Veel mensen willen hun huis te verduurzamen. Enerzijds vanwege het klimaatprobleem, anderzijds omdat het aantrekkelijk is; je energierekening wordt lager en je wooncomfort hoger. Maar het is lastig te bepalen welke maatregelen het beste zijn. Het ene huis is het andere niet en dat geldt ook voor gezinnen. Daarnaast roept iedere leverancier dat zijn producten en diensten het beste zijn. Er is behoefte aan onpartijdige informatie. KempenEnergie helpt daarbij, onder andere via het EnergieLoket. We vinden het belangrijk om jou als inwoner te faciliteren in het verduurzamen van je woning. Daarom ondersteunen we het EnergieLoket. Wethouder Peter van de Noort is zaterdag 18 september aanwezig bij de opening.

Over KempenEnergie

KempenEnergie is een vereniging van vrijwilligers die streeft naar een energieneutrale Kempen. KempenEnergie geeft tips en informatie over hoe je energie kunt besparen én opwekken. In elke Kempengemeente heeft KempenEnergie een EnergieLoket, waar inwoners vrijblijvend kunnen binnenlopen met vragen.