Portret van burgemeester Annemieke van de Ven

Vandaag (donderdag 14 april) ontvangen wij Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente. Eigenaar van Vakantiepark De Brabantse Kempen (voorheen De Hertenwei) gaf gehoor aan de oproep van de gemeente en Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Op het vakantiepark in Lage Mierde zijn vier groepsaccommodaties opengesteld voor vluchtelingen. In totaal is er ruimte voor 72 mensen.

De oorlog in Oekraïne houdt veel mensen bezig, ook in onze gemeente. Het college van burgemeester en wethouders ziet het als haar humanitaire plicht om mensen op de vlucht voor barbaars oorlogsgeweld een tijdelijk thuis te bieden. Wij staan als gemeente niet alleen voor de opgave om deze mensen onderdak te bieden, maar ook om hen goed te begeleiden. Door de tijdelijke opvang op het park geeft het college ook uitvoering aan de opdracht van de gemeenteraad om veilige en humane opvang mogelijk te maken.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de komst van de vluchtelingen.

Ik hoop dat u, samen met ons, een warm welkom geeft aan de mensen uit Oekraïne die huis en haard hebben verlaten. Ik wens de tijdelijke bewoners uit Oekraïne toe dat zij in onze gemeente tot rust kunnen komen.

Annemieke van de Ven,

burgemeester