Woensdag 3 februari start in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden de cursus Politiek Actief. Hoe kunt u meer invloed uitoefenen op de lokale besluitvorming? U leert er alles over via deze cursus. Deelnemers leren hoe de lokale democratie werkt en nemen een kijkje achter de schermen van de lokale politiek en het gemeentebestuur. Deelnemers die enthousiast zijn om ook politiek actief te worden, kunnen dit na afloop aangeven. De cursus is gratis, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Er is geen basiskennis vereist!

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over wat de lokale politiek inhoudt en hoe de gemeente werkt. Van debatteren tot speeddaten De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 uur. Naast theoretische kennis verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De cursus start op woensdag 3 februari en bestaat in totaal uit vier bijeenkomsten, met elk een ander thema. Daarnaast wonen de deelnemers een raadsvergadering in de eigen woongemeente bij.

Programma

De cursusavonden vinden op wisselende locaties plaats (Bladel, Reusel, Bergeijk). Het programma ziet er als volgt uit:

  • woensdag 3 februari 2021: introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
  • woensdag 10 februari 2021: de gemeente
  • woensdag 3 maart 2021: de gemeenteraad
  • woensdag 10 maart 2021: debatteren
  • dinsdag 23 of donderdag 25 maart: raadsvergadering bijwonen

Aanmelden

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat verzorgt de cursus. Kijk voor meer informatie op www.prodemos.nl. Aanmelden is gratis en kan tot 20 januari bij Maarten Olthuis, raadsgriffier, via griffie@reuseldemierden.nl. Of de cursus ook daadwerkelijk door kan gaan, is afhankelijk van de coronamaatregelen die na 19 januari zullen gaan gelden.

Wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal plaatsen is beperkt!