Logo Grenzeloze men- en ruiterroutes De Kempen

Zaterdag 18 juni werd het ruiterroutenetwerk in de Kempen officieel geopend! Deze opening was symbolisch, omdat het netwerk al twee jaar geleden is aangelegd. Door corona moesten de initiatiefnemers de opening uitstellen. Uitgenodigd waren bestuurders van de betrokken gemeenten, ondernemers, marketingorganisaties, vrijwilligers die de routes onderhouden, leveranciers en terreineigenaren. De officiële opening werd verricht door Erik van Nuland (projectleider) en Stef Luijten (wethouder van gemeente Bergeijk).

Hippische regio op de kaart

De initiatiefnemers willen de Kempen als hippische regio op de kaart zetten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.paardrijdenindekempen.nl! Er zijn meer dan 50 deelnemende bedrijven. De afgelopen jaren heeft het project zich verder verbreed. In Bladel, Veldhoven, Hilvarenbeek én onze gemeente is het knooppuntensysteem aangelegd en doen ondernemers mee! Sinds 18 juni is ook de nieuwe ruiterkaart beschikbaar. Deze is gratis af te halen bij de deelnemende bedrijven en de Visit-kantoren in de Kempen en omliggende gemeenten.

Publieksopening

In september volgt een publieksopening. Houdt daarvoor www.paardrijdenindekempen.nl of de Facebookpagina van Paardrijden in de Kempen in de gaten!

Initiatief en subsidie

Het project ‘Paardrijden in de Kempen’ is een initiatief van gemeente Bergeijk in samenwerking met ruiters en stichting Beleef Bergeijk. Het project heeft subsidie ontvangen vanuit Leader (Europa en provincie Noord-Brabant) en van de Rabobank. Onderdeel van het project is de aanleg van het knooppuntennetwerk voor ruiters en menners in Bergeijk, Eersel en Waalre. Ondernemers investeren in extra hippische voorzieningen binnen hun bedrijf. Het project wordt gedragen door de Stichting Beleef Bergeijk, die als projectverantwoordelijke optreedt. Als trekker van het geheel doet de stichting een beroep op Erik van Nuland. Zodra het project is afgerond, zorgt een nieuwe werkgroep ervoor dat de marketing ook in de toekomst wordt geregeld.