Bouw de hoogste toren van de Kempen of programmeer een robotje, zodat het zo snel mogelijk onderdelen kan ophalen uit de fabriek. Twee voorbeelden van activiteiten die KempenTech meenam naar Mission Tech, hét event dat donderdag 16 juni 2600 scholieren in het Eindhovense Klokgebouw kennis liet maken met techniek.

Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) is met KempenTech een van de organisatoren van Mission Tech. Ze doet dit samen met Brainport, VDL Group, ASML, Philips en Jet-Net & TechNet tijdens het Dutch Technology Festival. Er waren leuke proefjes, bijzondere vindingen en uitdagende opdrachten. KempenTech enthousiasmeerde vanuit de Kempen ook bibliotheek De Kempen, De Maackers en Vencomatic om mee te doen met een workshop. Ook kwamen er ruim 900 leerlingen uit de Kempen naar het Eindhovense Klokgebouw.

Leskisten voor Kempische scholen

KempenTech nam donderdag onder andere een van de nieuwe leskisten voor basisscholen mee. Hiermee leren kinderen een robotje zo te programmeren, dat het onderdelen voor een aanhangwagen van HAPERT Aanhangwagens ophaalt. Anderen bouwden een grote toren van TomTect, materialen in een leskist die gesponsord is door het Bergeijkse bedrijf Bruns. KempenTech nam ook drie ervaren techniekcoaches mee. Zij helpen op de basisscholen in de regio met techniekworkshops. Eerder die week inspireerde KempenTech 30 techniekcoaches en docenten met een workshop over lesgeven rond techniekthema’s. Die vond plaats bij Boerboom Hout. Daar maakten de coaches en docenten ook kennis met alle nieuwe leskisten, want er zijn er inmiddels zeven te leen voor basisscholen en middelbare scholen!

Meer informatie via www.hetkop.nl.