Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden(externe link) voldoen.

In onze gemeente zijn meer dan 700 sociale huurwoningen. Deze woningen zijn eigendom van Wooninc. en Woningstichting De Zaligheden (WSZ). Daarnaast worden huurwoningen verhuurd door particuliere eigenaren. Bijvoorbeeld via (lokale) makelaars.

Urgentie

Het kan gebeuren dat u door persoonlijke omstandigheden op zeer korte termijn een andere woning nodig heeft. Dan kunt u in sommige gevallen met voorrang een woning huren. Dat noemen wij 'urgentie'. Urgentie wordt alleen in uitzonderlijke situaties toegekend. Zo komt u alleen in aanmerking voor urgentie als u door niet verwijtbare persoonlijke omstandigheden dringend andere huisvesting nodig heeft en bent aangewezen op een sociale huurwoning. Dit kan vanwege het verbreken van een relatie het geval zijn en/of vanwege financiële of medische redenen. Neem in het geval van urgentie contact op met Wooninc. of WSZ.

Wat moet ik doen?

Wil u een woning huren bij Wooninc. of WSZ? Schrijf u dan in op Wooniezie(externe link).

Heeft deze informatie u geholpen?