Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn we op zoek naar stembureauleden. Deze vinden plaats op woensdag 16 maart 2022. De voorbereidingen zijn nu al in volle gang!

Hoe ziet je dag eruit?

Samen met de andere leden zorg je ervoor dat de verkiezingen goed en veilig verlopen. Je bent klantvriendelijk en correct naar kiezers. De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur. We werken in twee groepen: van 07.00 tot 14.00 en van 14.00 tot 21.00 uur. We werken ook met een rooster, zodat alle stembureauleden genoeg pauze hebben. Zodra om 21.00 uur de laatste kiezer heeft gestemd, help je met het tellen van de stemmen. Dat duurt tot ongeveer 00.00 uur.

Coronamaatregelen

Vanwege corona kun je op maandag 14 en dinsdag 15 maart weer vervroegd stemmen. Zo wordt eventuele drukte gespreid. Alle uitgebrachte stemmen worden op woensdag 16 maart (overdag) geteld.

Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, is er een extra stembureaulid. Op de stembureaus wordt gewerkt volgens de coronamaatregelen. Zo blijven de gemeenteraadsverkiezingen veilig voor kiezers én stembureauleden. We volgen de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Dat pakken we als volgt aan:

  • De stembureaus zijn ruim genoeg, zodat 1,5 meter afstand mogelijk is;
  • Op stembureaus staan kuchschermen tussen de stembureauleden en de kiezers;
  • Er zijn beschermings- en desinfectiemiddelen;
  • Eén stembureaulid ziet toe op voldoende afstand tussen kiezers en dat er niet te veel kiezers tegelijk in het stembureau zijn;

Wil je je aanmelden maar heb je een minder goede gezondheid of ben je 70 jaar of ouder? Bedenk dan dat je mogelijk extra kwetsbaar bent.

Meld je aan!

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden. Ter voorbereiding volg je een gratis online training. Wil jij ons tijdens de gemeenteraadsverkiezingen helpen op het stembureau?

Meld je dan aan!

Neem voor meer informatie gerust contact op met Loket burgerzaken via 0497 - 650 650.