Programmeren, elektronica, de werking van tandwielen en magnetisme; allemaal dingen die in de Kempische maakindustrie aan de orde van de dag zijn. Met de nieuwe leskisten van KempenTech brengen Kempische bedrijven zulke thema’s voortaan ook in de schoolklassen. En het leukste? Ze hebben er de hulp van leerlingen, docenten, werknemers uit bedrijven en gemeenten voor ingeroepen!

Praktijkopdrachten

Bedenker van het project is het Kempisch Ondernemers Platform (KOP). Partners ASML en Rabobank De Kempen investeren mee. Bedrijven als VDL Containersystemen, Bruns, Votech, Imants, Alius en Mupa bedachten praktijkopdrachten voor de leerlingen.

Techniekpromotie

KempenTech wordt als het aan het KOP ligt hét merk voor techniekpromotie in de regio. Steeds meer organisaties melden zich om te helpen. Het bestuur van het Techniekportaal, waar KempenTech onder valt, is voor de nieuwe koers omgevormd tot een denktank. Hierin gaan de Kempische ondernemers samen met onderwijs en overheid kennis delen en de koers bepalen voor techniekpromotie.