De stemmen voor de provinciale statenverkiezing en de waterschapverkiezing 2023 in gemeente Reusel-de Mierden zijn geteld. De officiële uitslag is vastgelegd in processen-verbaal. Die vind je in dit nieuwsbericht. 

De opkomst in onze gemeente was 60,8%. Dat is meer dan in 2019, toen de opkomst 49,7% was. BBB ontving in onze gemeente de meeste stemmen (34,1%) in de provinciale statenverkiezing. Daarna volgen de VVD met 11,2% (5,8% minder dan in 2019) en het CDA met 7,5% van de stemmen (15,6% minder dan in 2019). 

BBB is ook de hoogste nieuwe binnenkomer in de voorlopige uitslag(externe link) van de waterschapverkeizing voor Waterschap de Dommel. Daar komt de partij waarschijnlijk binnen met 4 van de 26 zetels. De grootste partij in het Waterschap blijft Water Natuurlijk met 7 zetels (1 minder dan in 2019) gevolgd door de VVD met 4 zetels (net zoveel als in 2019) en BBB met 4 zetels. 

Stemmen per stembureau 

Alle stemmen die in gemeente Reusel-De Mierden zijn uitgebracht zijn vastgelegd in processen-verbaal. Dat zijn officiële documenten waar de stembureaus hun uitslag in opschrijven. Deze processen-verbaal zijn voor elk stembureau in onze gemeente hieronder te downloaden.

Fout melden

Heb je vermoedens van eventuele fouten bij de telling en/of in de processen-verbaal? Dan kun je een melding doen via de volgende link: