Als ondernemer kunt u uitstel van betaling voor gemeentelijke belastingen en marktgelden aanvragen in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. U bent ondernemer als u bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. U kunt uitstel aanvragen voor de gemeentelijke belastingen en marktgelden waarvoor u een aanslag heeft ontvangen van gemeente Reusel-De Mierden. U kunt uitstel aanvragen voor alle openstaande bedragen. Vul het aanvraagformulier onder 'Direct regelen' in.

Hoe lang duurt het?

Uitstel wordt verleend tot 1 september 2020. 

Aanvullende informatie

Moet ik altijd zelf uitstel aanvragen?

Ja. U kunt alleen op eigen verzoek uitstel van betaling krijgen.

Ik heb meerdere bedrijven. Moet ik voor ieder bedrijf afzonderlijk uitstel aanvragen?

Ja. U moet voor elk bedrijf apart uitstel aanvragen. Vul bij elke aanvraag het betreffende KvK-nummer in.

Wat gebeurt er nadat ik uitstel heb aangevraagd?

U krijgt bericht waarin staat voor welke aanslagnummers en welke bedragen u uitstel wordt verleend. Ook leest u daarin dat u uitstel van betaling krijgt tot 1 september 2020.

Ik heb een automatisch incasso. Wat gebeurt daarmee als ik uitstel krijg?

De automatische incasso wordt tijdelijk stopgezet. Dit geldt voor de aanslag(en) waarvoor u uitstel aanvraagt.

Moet ik rente betalen als ik uitstel van betaling krijg?

Nee. U hoeft over het bedrag waarvoor u uitstel krijgt geen rente te betalen.

Heeft deze informatie u geholpen?