Kom erbij! Op 28 september start de Week tegen Eenzaamheid, een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om het taboe op eenzaamheid te doorbreken en inwoners te activeren naar elkaar om te kijken om uiteindelijk eenzaamheid te verminderen of te voorkomen. Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. En iedereen kan er iets tegen doen. Meer dan driekwart van de gemeenten in Nederland en zo’n 170 landelijke maatschappelijke organisaties, instellingen en bedrijven zijn bij het programma aangesloten. Er worden door het hele land een week lang allerlei ontmoetingsevenementen georganiseerd, waarbij jong én oud welkom zijn om aan te sluiten.

Wat is er te doen in onze gemeente?

Ook wij doen mee aan de Week tegen Eenzaamheid. We hebben clubs en organisaties uit onze gemeente gevraagd hun activiteiten die in deze week plaatsvinden met ons te delen. Verschillende initiatiefnemers hebben zich bij ons gemeld en wij hebben hun activiteiten in kaart gebracht op onze website. Denk bijvoorbeeld aan een ontmoetingsconcert van muziekvereniging ONA, een dansles, biljarten of bridgen bij de KBO of een voetbal- of handboogtraining. Ben je benieuwd om welke evenementen en activiteiten het gaat? Ga dan naar onze website en ontdek waar jij deze week vrijblijvend aan deel wil nemen! https://www.reuseldemierden.nl/samen-tegen-eenzaamheid.

Flyer bij D’n Uitkijk

Daarnaast krijg je deze week bij D’n Uitkijk een flyer, waarop organisaties staan die zich inzetten tegen eenzaamheid onder inwoners van onze gemeente. Op de flyer is te vinden wat voor activiteiten zij organiseren en hoe je je daarvoor kunt aanmelden.

Wat kun jij doen?

De Week tegen Eenzaamheid staat in het teken van verbinden en naar elkaar omkijken. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl(externe link).