Ken jij de Week van de Toegankelijkheid al? Dit jaar is deze van 3 tot en met 8 oktober! Het Gehandicaptenplatform is het hele jaar bezig met de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Rondom deze speciale week informeren zij je graag over mooie ontwikkelingen, maar ook zeker nog uitdagingen en verbeteringen!

Wist je bijvoorbeeld dat…

  • … er bij de nieuwe atletiekbaan van AVR’69 rekening is gehouden met deelnemers met een beperking? Chapeau voor de atletiekverenging!
  • … Amarant een infobijeenkomst heeft gehouden voor medewerkers van onze gemeente? Het was een goed bezochte bijeenkomst! Medewerkers kregen nieuwe informatie over hoe zij binnen hun werk rekening kunt houden met toegankelijkheid. Zo kan iedereen mee doen in onze gemeente!
  • … het Oogcafé op 22 september van start is gegaan in onze gemeente? Mensen die slecht zien of helemaal blind zijn ontmoeten elkaar daar.
  • … Lofjoe bijeenkomsten organiseert voor mensen met een licht verstandelijke beperking of leerachterstand? Zij kunnen elkaar daar ontmoeten en vriendschappen sluiten. Voor de zomer vonden er al drie bijeenkomsten plaats en ook in het najaar staan er weer gepland. Deelnemers kijken er naar uit!

Houd de komende weken onze media in de gaten voor meer voorbeelden en uitdagingen!