Op 1 juni 2023 gaat er een nieuwe wet in die invloed heeft op energiecontracten. Het is nu nog belangrijker om het juiste energiecontract te nemen. Dit komt omdat overstappen naar een andere leverancier vanaf 1 juni een hoge boete met zich meebrengt.

Uitleg nieuw boetemodel

De overheid wil dat energieleveranciers weer vaste energiecontracten aanbieden voor een looptijd van 3 of 5 jaar. Nu zijn er alleen nog maar vaste contracten voor 6 maanden of maximaal 1 jaar.

Door de overstapboete te verhogen, kan de leverancier langere vaste contracten aanbieden. Doordat mensen waarschijnlijk minder snel overstappen, is er minder risico voor de leveranciers. Hopelijk heeft dit ook effect op de tarieven.

Samenwerking met Gezondverzekerd.nl

De Kempengemeenten werken samen met Gezondverzekerd.nl. Via Gezondverzekerd.nl bieden we energiecontracten aan met verschillende voordelen, zoals:

  • Goedkoopste tarief per aanbieder;
  • Nooit borg en altijd geaccepteerd;
  • Persoonlijke begeleiding naar de juiste keuze;
  • Opzegservice inclusief;
  • Verlenging tegen goedkoopste tarief.

Ook als je een betaalachterstand hebt bij je huidige leverancier kun je een vast contract krijgen met lage tarieven. Zo voorkom je onverwachte prijsstijgingen. Het energieaanbod voor inwoners van de Kempengemeenten is te bekijken via www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie. Via deze website krijg je persoonlijk advies. Wanneer nodig kun je overstappen van energiecontract. Je kunt ook kijken op www.kempengemeenten.nl/energie voor meer informatie.

Persoonlijk advies

Vind je het lastig om de juiste keuze te maken die past bij jouw situatie? Gezondverzekerd.nl heeft energiecoaches die je hiermee kunnen helpen. Zij kunnen je een persoonlijk advies geven voor een passend energiecontract. Je kunt hiervoor telefonisch contact opnemen via 085- 303 5389.

Vragen?

Heb je vragen over dit aanbod, of over bijzondere bijstand en/of schuldhulpverlening? Neem dan contact met ons op. Op werkdagen kan dat van 09.00 tot 11.00 uur via 0497 74 55 44 of via md@kempengemeenten.nl.