In de Kempen voelen veel inwoners zich eenzaam. Dat iemand zich eenzaam voelt, is niet altijd zichtbaar. Zo kan iemand heel sociaal lijken, maar voelt diegene zich tóch eenzaam. Een klein steuntje in de rug kan dan al een verschil maken. Bijvoorbeeld door een gesprek te beginnen over eenzaamheid. Maar hoe doe je dat? En hoe herken je de signalen?

Op 12 en 13 december geven we samen met gemeenten Eersel, Bergeijk en Bladel een workshop over het signaleren van en omgaan met eenzaamheid. De workshop is bedoeld voor vrijwilligers in de Kempen en wordt verzorgd door GGzE.

Wat ga je leren?

Tijdens de workshop worden kennis en ervaringen uitgewisseld. Aan de hand van voorbeelden en ervaringen gaan we op zoek naar signalen waar je alert op kunt zijn om eenzaamheid te herkennen. Ook leer je wat jouw rol als vrijwilliger hierin kan zijn. Wat je zou kunnen doen? Wat kun je beter laten?  En waar kun je naartoe als je er zelf even niet uitkomt?

Meld je aan!

Meld je gratis aan via www.eersel.nl/workshop-signalen-achter-de-voordeur(externe link). Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Maandag 12 december van 15.00 – 17.30 uur in de Muzenval Eersel
  • Maandag 12 december van 18.30 – 21.00 uur in de Bibliotheek Eersel
  • Dinsdag 13 december van 09.30 – 12.00 uur in de Bibliotheek Bladel