Je kan de gemeente het hele jaar door machtigen voor de automatische incasso van jouw belastingaanslag. Als je gebruik maakt van automatische incasso, wordt de aanslag in termijnen geïncasseerd. Deze termijnen gaan in vanaf één maand na de dagtekening van je aanslag. Hoe later je de machtiging afgeeft, hoe minder termijnen er nog zijn en hoe hoger dus het maandelijkse termijnbedrag wordt.

De aanslagen leges, marktgeld en toeristenbelasting kun je niet betalen via automatische incasso.

Automatische incasso aanvragen, wijzigen of stopzetten

Er zijn twee manieren om automatische incasso aan te vragen, te wijzigen of stop te zetten. Via onderstaande knop kan je een online formulier invullen waarmee je meteen een aanvraag doet, een wijziging aanvraagt of stopzet. Je kunt ook telefonisch een papieren formulier aanvragen via 0497 - 650 650.

Automatische incasso aanvragen, wijzigen of stoppen

Hoe vul je het online formulier in?

Burgers en bedrijven kunnen digitaal zaken doen met de gemeente door gebruik te maken van DigiD (voor burgers) of eHerkenning (voor bedrijven). Het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid je identiteit kan verifiëren. Je kunt eHerkenning aanvragen via  www.eherkenning.nl.

Als je dit formulier zakelijk in wilt vullen, heb je eHerkenning niveau 2+ nodig. Mocht je geen eHerkenning hebben mag het ook als burger. Vul dan wel de gegevens van je bedrijf in en geef aan dat het om een zakelijke aanvraag gaat bij de opmerkingen.

Hoe werkt automatische incasso?

Geef je toestemming voor een automatische incasso? Dan worden de volgende belastingen automatisch van jouw rekening afgeschreven:

Soort belastingAantal maandelijkse incasso momenten
OZB6 (rond de 30ste van de maand)
Forensenbelasting6 (rond de 30ste van de maand)
Afvalstoffenheffing4 (rond de 25ste van de maand)
Rioolheffing4 (rond de 25ste van de maand)

Geef je de gemeente geen machtiging? Betaal de aanslag dan voor de vervaldatum die op de aanslag staat vermeld. Je kunt ook een wijziging van je rekeningnummer voor automatische incasso doorgeven of je automatische incasso ieder moment stop zetten.

Contactpersonen

Afdeling Financiën (Invorderingsambtenaar)

Heeft deze informatie u geholpen?