Je kunt steeds meer zaken online regelen bij de gemeente. Bijvoorbeeld het aanvragen van een vergunning, of het doorgeven van een verhuizing. Soms is dit even wennen, of moet je er even handig in worden. Daarom bieden organisaties in onze gemeente passende hulp voor iedereen die digitaal vaardiger wilt worden. Zodat ook jij je zaken voortaan via het internet kan regelen. Op deze pagina lees je welke hulp er is.

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

  • Wat? De plek waar je terecht kunt als je vragen hebt over de digitale overheid. Krijg praktische hulp bij het aanvragen van en werken met DigiD, MijnOverheid, of de werkmap van het UWV. Een medewerker helpt met het zoeken van informatie op het internet, het inloggen bij websites, het invullen van een formulier, of het vinden van de juiste hulp.
  • Waar? Bibliotheek Reusel, Kerkplein 5.

Meer informatie 

Cursus Digisterker

  • Wat? Gratis cursus over het regelen van overheidszaken via de computer. Je leert een DigiD aanvragen en gebruiken, toeslagen aanvragen, online afspraken maken en het gebruiken van persoonlijke omgevingen zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid.
  • Waar? Bibliotheek Reusel, Kerkplein 5

Meer informatie

DigiTaalhuis Reusel-De Mierden

  • Wat? In het DigiTaalhuis helpen deskundige vrijwilligers je op weg naar activiteiten of trainingen op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden. Zo kan je leren een goede e-mail te schrijven, een (online) formulier in te vullen, of brieven van de gemeente beter te begrijpen.
  • Waar? Bibliotheek Reusel, Kerkplein 5

Meer informatie

Informatieplein

  • Wat? Op het informatieplein komen meerdere organisaties samen om informatie en hulp te geven met taal, geld, formulieren, administratie en digitale zaken. 
  • Waar? KempenPlus in Bladel (maandag in oneven weken) & Bibliotheek Reusel (woensdag in even weken)

Let op: vanaf 8 maart vind je het Informatieplein in Bibliotheek Bladel.

Meer informatie

Nog vragen?

Kom je er niet uit? Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie over de hulp die je kan krijgen? Neem dan contact met ons op via gemeente@reuseldemierden.nl, of bel 0497 - 650 650. Natuurlijk ben je ook altijd welkom op het gemeentehuis. Controleer de openingstijden op de pagina contact & openingstijden.