Werk, inkomen en geldzaken

Bijstandsuitkering

Met een bijstandsuitkering kun je de noodzakelijke kosten van het bestaan betalen zoals huur, eten en drinken. Vraag de uitkering aan als je inkomen te laag is om deze kosten zelf te betalen.

De consulenten van KempenPlus zijn bereikbaar op telefoonnummer 0497-331 200 of via mail info@kempenplus.com. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.kempenplus.com/aanvragen-regelen(externe link).

Hulp bij schulden

Heb je moeite om elke maand rond te komen of kun je rekeningen niet meer betalen? Vraag dan om hulp voordat de situatie erger wordt. Dat geldt ook voor ondernemers. De consulenten schuldhulpverlening van de Kempengemeenten geven gratis advies. Samen wordt er een persoonlijk plan van aanpak opgesteld waar budgetbegeleiding, budgetbeheer of de inzet van de vrijwillige thuisadministratie een onderdeel van kan zijn. Ook kan de hulp van kredietbank Nederland worden ingeroepen. 

Je kunt hiervoor terecht bij Maatschappelijke Dienstverlening. De consulenten zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 11.00 uur op telefoonnummer 0497-74 55 44.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Veldhoven, Eersel, Bladel, Bergeijk en Reusel-De Mierden. Zo zorgen zij ervoor dat alle kinderen dezelfde kansen hebben. Stichting Leergeld helpt met schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen! Meer informatie vind je via de website van Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen(externe link)

Advies van Sociaal Raadslieden

Je kunt (juridisch) advies vragen over uitkeringen, schulden en toeslagen aan de Sociaal Raadslieden. 

De medewerkers van het Sociaal Raadsliedenwerk zijn deskundig op het gebied van wetten, regelingen en voorzieningen. Zij geven hierover gratis informatie en advies aan inwoners. Ze kunnen ook helpen bij het schrijven van een klacht, brief of bezwaar en het indienen van een aanvraag. 

Sociaal Raadsliedenwerk is een onderdeel van de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening, maar werkt onafhankelijk en vertrouwelijk. Het sociaal raadslid voor de gemeente Reusel-De Mierden is Twan Adams. Hij is elke woensdag aanwezig in het gemeentehuis in Reusel voor hulp aan inwoners. Neem voor een afspraak contact op. Zijn contactgegevens zijn:

Kwijtschelden gemeentelijke belastingen

Als je de gemeentelijke belastingen niet kunt betalen, kun je de gemeente vragen om kwijtschelding. Kwijtschelding betekent dat je een belastingaanslag niet of niet helemaal hoeft te betalen. Je komt in aanmerking als je een laag inkomen en weinig vermogen hebt. Kijk voor meer informatie op https://www.reuseldemierden.nl/kwijtschelding