“Zo iemand verdient een lintje!” Je hoort het vaak. Ken jij zo iemand? Lees dan op deze pagina hoe je deze persoon kan voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Vrijdag 26 april is de jaarlijkse lintjesregen. Voor de lintjesregen van volgend jaar, 2025, kun je nu al iemand voordragen. Ken je iemand die veel voor de gemeenschap doet (op maatschappelijk, sportief, cultureel, sociaal of economisch gebied)? Draag dan iemand voor via lintjes.nl. Dat kan tot 1 juni 2024. Als het eerder kan, dan graag!

Iemand voordragen

  1. Neem contact op met Saskia van de Ven via 088 – 497 01 44 om de haalbaarheid van je voorstel te bespreken.
  2. Vul een eerste voorstel in via de knop "Draag iemand voor".
  3. Wij nemen contact met je op om het verdere verloop van je aanvraag te bespreken.
  4. Is je voorstel haalbaar? Dan maak je je voorstel compleet met alle benodigde gegevens van de persoon die volgens jou een Koninklijke Onderscheiding verdient.
  5. Vermeld uitgebreid waarom deze persoon een Koninklijke Onderscheiding verdient. Laat betrokken verenigingen, instellingen of maatschappelijke organisaties dit schriftelijk ondersteunen.

Draag iemand voor

Hoe gaat het dan verder?

De burgemeester beoordeelt de aanvraag en stuurt haar advies naar de Commissaris van de Koning. Het voorstel wordt hier getoetst en doorgestuurd naar het Kapittel van de Civiele Orden. Het Kapittel brengt advies uit aan de Koning.  

Een aanvraag kan ook worden afgekeurd. Over de reden wordt geen informatie gegeven.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Saskia van de Ven via 088 – 497 01 44 of koninklijkeonderscheidingen@reuseldemierden.nl. Meer informatie lees je op www.lintjes.nl.

Heeft deze informatie u geholpen?