Er zijn ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hier hebben we allemaal mee te maken. Heeft u praktische hulp nodig of wilt u uw zorgen delen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer waar u terecht kunt met vragen: 070 - 445 58 88. De hulplijn is bedoeld als luisterend oor, maar kan ook gebeld worden voor praktische tips.

Landelijk informatienummer

Voor informatie over corona en gezondheid is het landelijk informatienummer 0800 - 1351.

Werkgroepen Zorg en Welzijn

De Werkgroepen Zorg en Welzijn staan klaar om vragen te beantwoorden en te helpen als er praktische ondersteuning nodig is.

Wilt u graag hulp bieden? Dan kunt u uw aanbod doorgeven aan de Werkgroepen Zorg en Welzijn. Bent u op zoek naar ideeën om hulp te bieden? Er zijn verschillende voorbeelden te vinden op internet.

Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per e-mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon.

Steunpunt Coronazorgen

Steunpunt Coronazorgen is er voor iedereen die zich zorgen maakt door de coronacrisis. Je kan hier terecht als je zelf zorgen hebt, je bezorgd bent over een ander of als je werkt in de zorg. Bij het steunpunt vindt u informatie over hoe u met uw gevoelens en zorgen om kan gaan. Waar nodig krijgt u doorverwijzingen. Klik op één van de onderwerpen voor tips, informatie en verwijzingen naar andere organisaties. 

Steunpunt Coronazorgen

Samen zetten we de schouders eronder om deze ingrijpende tijd zo goed mogelijk door te komen!